Wie zijn we?

Boerinnen

We zijn Sofie en Heleen, en hebben beiden een diploma als bioboerin op zak. De opleiding 'Biologische en Biodynamische landbouw' volgden we bij Landwijzer. Een zeer inspirerend en boeiend traject. Een noodzaak ook gezien onze vooropleiding helemaal niet in de landbouw ligt. Sofie heeft haar werkervaring als opvoedster opgebouwd. Heleen werkte tot nog toe in de ontwikkelingssamenwerking en het jeugdwerk. Het traject bij Landwijzer heeft ons gesterkt in onze overtuiging om als bioboerin aan de slag te gaan, en de nodige kennis en ervaring geboden om praktisch aan de slag te gaan.

 

Onze gezamenlijke stage op bioboerderij de Zwaluw in Lovendegem, bracht onze plannen samen. Tijdens het schoffelen tussen de prei en uitmesten van de stallen, groeiden de idee├źn voor 't Schaaphof. Enkele maanden - en wat werkvergaderingen en rekenwerk- later werd ons boerenbedrijfje concreet. Sinds 1 april 2017 voorzien we een mooi aantal huishoudens van kraakverse groenten!


Wat begon met 2 boerinnen, groeide uit tot ... meer boerinnen.


Net als de groenten op ons veld, groeit ook ons team op een organische manier verder uit. In 2020 kwam Marieke ons team versterken. Zij heeft reeds ervaring in de biologische landbouw, en voelt zich al helemaal thuis tussen de groenten op 't Schaaphof.

Annelies kreeg recent de tuinbouwmicrobe te pakken, als vrijwilliger op ons veld. Momenteel loopt ze via Landwijzer enkele dagen per week stage op ons veld. 

 

En compagnie

We zijn zelden alleen op het veld. Om te beginnen zijn er onze oogsters die groenten komen plukken, maar die ook al eens de handen uit de mouwen steken op een gezamenlijke werkdag. Daarnaast is er ook Tine, die wekelijks met zorggasten het veld op trekt. Ze begeleidt hen in het uitvoeren van klussen op het veld of in de stal. De schapen krijgen water, stro en hooi; de kruidenbakken water; de aardappelen worden gesorteerd en verpakt; de tomatenplanten opgeruimd op het einde van het seizoen. Wij zijn blij met die extra hulp, en de zorggasten genieten van de buitenlucht en de voldoening na een ochtend klussen op de boerderij! 

 

Even het hoekje om en we komen op het veld van Fleur Couleur. Lies en co telen er biologische bloemen, en wij genieten zo af en toe eens van een lunchpauze tussen de bloemen. 


 

Het is fijn werken tussen  groenten, bloemen en mensen!