Ga naar de inhoud

Wie zijn we?

Wij zijn 3 enthousiastelingen die je met veel goesting willen bijstaan in je groeiproces.

Wij zorgen voor een warme, familiale sfeer waardoor er ruimte is voor een babbel en een luisterend oor.

(vlnr Annelies, Dirk, Tine)

ANNELIES

Ik ben Annelies, een creatieve duizendpoot die graag onderneemt. Ik probeer zowel ecologisch bewust als duurzaam door het leven te gaan, onder het motto: het begint bij je mooie zelf. Challenge accepted! 🙂
Je kan mij vinden in de keuken (vanalles aan het uitproberen), met een boek, een theetje en rondom mij wat pure liefde&vriendschap.
Als mama van 2 dochters kan ik een wervelwind zijn die 2222 (22 is mijn lievelingsgetal 🤭) zaken tegelijkertijd wil doen en de andere dag probeer ik gewoon lekker mild te zijn & bij mezelf te blijven.

Als logopediste in het buitengewoon onderwijs heb ik fijne en uitdagende ervaringen meegemaakt met de jongeren. Het sociaal-emotionele luik stond steeds centraal. Als juf, ondersteuner, collega stond ik graag paraat. Als je je niet goed voelt in je vel, kan je ook moeilijk leren of jezelf verder ontwikkelen.

‘t Schaaphof is voor mij een plek van verbondenheid en dit gevoel wil ik graag met jou delen.

Ik neem je heel graag mee op pad met of zonder groene vingers. Doe je graag eens wat gek of heb je het liever wat rustig. I’m in. En dat allemaal doorheen de 4 seizoenen op de boerderij…

DIRK

Ik, Dirk Martens, 47 jaar, patissier & opvoeder als opleiding. Bijna 20 jaar ervaring in segmenten van de zorg.
– ADL (Activiteiten Dagelijks Leven)
– Leefgroepwerking
– Dagbesteding
– Nachtbegeleiding
Dit bij doelgroepen als personen met een beperking (diep-mentaal en meervoudig) / autisme / daklozen.

Gehuwd, 2 dochters, leef graag buiten.
Actief bij Natuurpunt, chiro en ook in de ecologische bouw.

Dit project ligt me nauw aan het hart omdat werken met mensen in een ontspannen sfeer me heel erg aanspreekt.

Graag tot snel,
Dirk

TINE

Ik ben Tine en heb een 10-tal jaar gewerkt als leefgroep begeleidster met jongeren met gedrags- en/of emotionele problemen. Ik mocht ook werken als begeleidster orthopedagogisch paardrijden in het OBC De Waai, waar ik de helende kracht van de natuur en paarden (her)ontdekte.

Ondertussen kreeg ik 2 prachtige zonen die me in combinatie met de auto-immuunziekte Lupus, deden beslissen om even de professionele pauzeknop in te duwen en tijd te nemen voor mezelf en mijn gezin. Niettemin zat ik niet stil. Een krachtig adoptiepaard hield me daarbij fysiek op de been en vrijwilligerswerk hield me mentaal gezond. Ik werkte onder andere een aantal jaren mee in de Streekboerderij in Brugge waar ik mensen met psychische problemen begeleidde door samen verwaarloosde dieren te verzorgen en te trainen. Hier ontstond de droom om ooit een eigen zorgboerderij op te starten… Ondertussen volgde ik de opleiding BLAD (Begeleidend werken met Dieren) bij Balans in Gent. Daar leerde ik dat ik vooral eerst voor mezelf moest leren zorgen en dat natuur en dieren een machtig medium zijn in de hulpverlening en een welkome afleiding bij chronische pijn kan zijn.

Graag wil ik deze ervaring delen met anderen en op deze manier jullie helpen in je zoektocht naar het breekbare evenwicht tussen een actief en nuttig bestaan en zorg en tijd nemen voor jezelf.