Vzw

VZW 't Schaaphof

't Schaaphof is meer dan groenten alleen.

Met een groep vrijwilligers willen we de sociale dynamiek op 't Schaaphof versterken.

Samen voor lokale biologische groenten kiezen nodigt uit tot ontmoeting, tot het uitwisselen van kennis en tips, én tot zorg. Zorg voor onszelf, voor anderen en voor onze omgeving. 

Ontmoeting, zorg en leren. Zaken die organisch groeien maar die we als vzw ook actief willen aanbieden in een reeks activiteiten.


In 2019 kregen we hiervoor de steun van de koning boudewijn stichting.

Ontmoeting en Feest


Een boerderij komt pas helemaal tot zijn recht als er ook plaats is voor ontmoeting. Met een drankje bijpraten, mijmeren bij een kampvuur, een picknick op het veld,... Wij bieden deze mogelijkheden met plezier aan om iedereen te laten meegenieten van de sfeer op en rond het erf.

Zorg

We kiezen er ook voor om een zorgboerderij te zijn. Tine begeleidt op de boerderij de zorggasten. Er zijn veel zinvolle en toegankelijke taken die we samen met onze zorggasten kunnen opnemen. Vertrekkend vanuit de mogelijkheden van elk individu.

Leren


Een boerderij is een ideale plek om te ontdekken en bij te leren. Zowel over teelten, verwerking van groenten, ideale bewaarmethoden, ... Maar ook veel breder: biologische landbouw, ecologie, korte keten, duurzaamheid, biodiversiteit, ... En dit op niveau van jong & oud. Wij werken regelmatig samen met scholen voor rondleidingen, organiseren workshops, filmvertoningen, ...