Ga naar de inhoud

Rondleiding op ’t Schaaphof

Boerinnen en consumenten produceren samen lokale en biologische groenten

Gezond en eerlijk voedsel op je bord, wereldwijd geen evidentie. Hieraan sleutelen vergt inspanningen op verschillende niveau’s. Op ‘t Schaaphof kweken we biogroenten die zonder tussenschakels op jullie bord belanden. Op het ritme van de seizoenen. Met toewijding, zorg en doorzetting. 

Interesse in ons verhaal? Tijdens een rondleiding op de boerderij lichten we je de werking en visie van ’t Schaaphof toe.

Met drie boerinnen bouwden we in enkele jaren een lokale klantenkring uit voor onze biogroenten en -fruit. Onze teeltoppervlakte groeide gestaag, alsook onze afzetmarkt en het aanbod in producten. In 2022 zetten we onszelf op de kaart als coöperatieve vennootschap. Die ommezwaai geeft nog meer vorm aan ons maatschappelijk doel van een lokale gezonde voedselvoorziening. Daarenboven gaf het ons de kans om te investeren in groei en efficiëntie op en naast het veld (een extra perceel van 2ha, koelcel, plantmachine etc).

Onze boeiende (zoek)tocht als ondernemers in de biolandbouw delen we graag met jullie. Kom mee het veld op en verdiep je in een sector die we allen nodig hebben, op een erf dat sinds 1834 bijna ononderbroken appelen, aardbeien, prei en meer voortbracht. Kom luisteren hoe we als nieuwe boerinnen die traditie hoog houden met vernieuwende en toekomstgerichte inzichten. 

Op anderhalf uur lopen we langs de teelten en de stallen, en gaan we dieper in op de biolandbouw, korte keten en gemeenschapsgedragen landbouw.

De rondleiding kost 160 euro (incl btw). Afspraak voor een rondleiding via heleen@tschaaphof.be.

Volgend arrangement kan bijgeboekt worden:

Koffie, thee en gebak: 8 euro/persoon

Lunch (koffie, thee, water inbegrepen): 17 euro/persoon

Andere formules mogelijk op aanvraag. 

Op vraag kan de uiteenzetting ook binnen of op locatie georganiseerd worden aan de hand van foto’s.

Ander vragen/wensen? Mail heleen@tschaaphof.be