Ga naar de inhoud

Klasbezoeken

Werken jullie in de klas rond het thema ‘de boerderij‘? Willen jullie te weten komen hoe onze groenten zo weelderig groeien en bloeien? Kennen jullie onze lievelingsdieren, de bodemdieren, al? Of komen jullie graag eens koken met seizoensgroenten?
Dan zit je op ’t Schaaphof helemaal goed!

Voor lagere scholen bieden we een educatief programma van rondleidingen en workshops aan waarbij de verschillende thema’s aan bod komen. Ook met de leerplandoelen wordt rekening gehouden. Die kan je aanvragen per mail.

DE RONDLEIDING

Wat is bio nu eigenlijk? Hoe werkt een korte keten? Hoe zit dat met de bloemetjes en de bijtjes? Hoe werkt een voedselkringloop? En in welk seizoen vinden we welke groenten terug op het veld en dus bij voorkeur ook op ons bord? Dit alles wordt ervaringsgericht en in spelvorm aangeboden.
1,5u
€ 120
1ste t.e.m. 6de leerjaar, max. 25 kinderen, begeleid door minstens één volwassene

WORKSHOP KOKEN MET SEIZOENSGROENTEN

We maken soep, spreads en thee met wat we op ons veld gevonden hebben. Achteraf is er een gezellig eetmoment samen.
Elk kind brengt een snijplank en een mes mee.
2u
€ 150
3de t.e.m. 6de leerjaar, max. 25 kinderen, begeleid door minstens twee volwassenen

WORKSHOP BODEMdIEREN DETERMINEREN

Hier gaan we met loeppotjes en een determinatiekaart op zoek naar onze liefste dieren, die van de bodem.
1u
€ 75
3de t.e.m. 6de leerjaar, max. 25 kinderen, begeleid door minstens één volwassene

WORKSHOP ZAAIEN

Hoe groeit een plant? Wat heeft het nodig? Hoe kan zo’n klein zaadje zo’n grote plant worden? Dit komen jullie in deze workshop te weten. Ieder zaait ook zijn eigen plantje en neemt het mee huiswaarts.
1u
€ 100
3de t.e.m. 6de leerjaar, max. 25 kinderen, begeleid door minstens één volwassene

Elke workshop wordt steeds voorafgegaan door een rondleiding. Je kan een workshop ook op een later moment komen doen.

We zijn aangesloten bij Beleef De Boerderij, waarbij je als Oost-Vlaamse school een subsidie van € 50 per bezoek kan aanvragen. Je kan 6 bezoeken per schooljaar doen. Opgelet, je dient als school zelf de aanvraag in.

Ook zijn we een MOS-schakel en kunnen jullie dus een MOS-pas kijgen bij het openbaar vervoer. Opgelet, je dient als school zelf de aanvraag in.

Ben je enthousiast en wil je graag een rondleiding of een workshop komen doen? Stuur dan een mailtje naar annelies@tschaaphof.be. Vergeet niet te vermelden over welke graad of welk leerjaar het gaat, met hoeveel jullie zijn en wanneer jullie zouden willen langskomen.

Oh ja, vergeet jullie laarzen en aangepaste kledij niet!

Tot snel!