Ga naar de inhoud

Blog – Wat bloeit er op Groeisels?

21/05/2024
En de interviews blijven maar komen 🙂
Enkele weken terug kregen we Catherine en Simon van brouwerij Huyghe op bezoek bij Groeisels. Ze zijn een waardevolle sponsor van het Streekfonds (dankzij hen haalden we vorig jaar zo’n mooi bedrag binnen!) en kwamen eens aan de lijve ondervinden welke projecten er zoal gesteund worden. Het artikel verscheen ook in het ondernemings VOKA-ledenblad, waar ze misschien andere ondernemers kunnen inspireren.
29/04/2024
Stagiaire Emilia Eeckhout, studente Journalistiek aan de Arteveldehogeschool, schreef dit artikel na een bezoekje aan Groeisels. Ze ging voor het vak Media Factory buiten de school(m)uren journalistiek aan de slag voor het Streekfonds. 

Saar voelde het kriebelen en had zin om de buurt bij elkaar te brengen en daarbij een goed doel te steunen! Ze zette een heuse bloemenmarkt op waarbij je met gevulde bloembakken naar huis ging.

Dankzij de mooie opbrengst van €370, kan een deelnemer van Groeisels 18 x aan halve prijs zijn zorg betalen. En dat maakt voor sommigen een wereld van verschil! Zo kunnen we meer mensen de kans geven om bij ons aan te kloppen…

Heel erg bedankt Saar en Jose!

29/03/2024

Ja, eindelijk… daar is de lente, daar is de zon! We voelen het aan alles op de boerderij dat er van alles terug aan het groeien en bloeien is en het leven weer op gang komt. Pauline botste op een konijnennest in de serre en voedde de weesjes op, tot groot jolijt van onze deelnemers! We hielpen de witloof planten en oogsten, de rabarber ging de grond in en we trokken het veld op voor de laatste prei, aardpeer en schorseneer. We ontdekten echt teamwork bij het opplooien van de gigantische doeken op het veld. Laat die lente maar komen!

28/03/2024

Dag Milos, het ga je goed op je nieuwe school en leefgroep! Je zotte fratsen zullen ons nog lang bij blijven… bedankt voor je hulp en om te zijn wie je bent!

15/03/2024

Bedankt Luc voor jouw enthousiasme en aangename aanwezigheid! Het was fijn je er bij te hebben en wensen je alles succes toe op je nieuwe job. Voorzichtjes op de baan hé!

29/02/24

Vandaag kregen we bezoek Empowering Life! Dit is een Europees uitwisselingsproject met een focus op ondersteunende communicatie, waarbij mensen met een beperking en professionelen ervaringen uitwisselen. Dit op vlak van wonen, werk en educatie met als doel het versterken van het leven van mensen met een beperking. IJsland, Litouwen en België doen hier aan mee. Op dit moment is de groep dus in België en krijgen ze dankzij de vrijwilligers van vzw BLISS-symbolen een mooi programma voorgeschoteld, waaronder een bezoekje aan Groeisels! Michiel was trots om zijn werk te kunnen tonen.

22/02/2024

We namen vandaag afscheid van onze allerliefste Asheley! Heel fijn om jou even te mogen bijstaan op je pad, we wensen je het allerbeste toe en hopelijk tot snel nog eens!

8/02/2024

We mochten deze week officieel Joke verwelkomen, onze nieuwe stagiaire! Ze studeert aan de Artevelde Hogeschool en zal tot eind juni ons verblijden met haar aanwezigheid en hulp. Wij hebben zin in de lente en maakten originele vogelhuisjes die je binnenkort zal zien schitteren in en rond de boerderij! Sarah staat nu alvast te schitteren met haar exemplaar!

26/01/24

Vandaag afscheid van deze topper, Louis! Bedankt voor al je enthousiasme en fijne aanwezigheid. We wensen je heel veel succes toe op je nieuwe school!

26/01/2024

Nieuw oogstjaar in ’t verschiet. GROEISELS gooide zich volledig in het maken van nieuwe oogstvlagjes en oogstbordjes met de bereidwillige medewerking van Solid John, HET materiaal voor de kwalitatieve dakdekker! BEDANKT!

25/01/2024

Vandaag kwamen Anouk en Amy van HoGent meelopen met onze deelnemers. Ze doen voor hun bachelor proef onderzoek naar Groene zorg projecten. Samen voor zaaien, de dieren verzorgen en de deelnemers ondersteunen in hun individuele taakjes. En een zeer interessant interview als afsluiter van een waardevolle voormiddag! Bedankt voor jullie interesse en veel succes met jullie thesis!

Januari 2024

Ijs- en glijpret, voederbollen maken, groenten redden van het bevroren veld, gezellig binnen knutselen aan de kachel, warme thee en koffie, …. meer moet dat niet zijn om rustig het nieuwe jaar in te rollen…

december 2023

Waar hielden wij ons mee bezig in deze natte en donkere periode? Kerstknutselen, aardappelen wegen en in zakjes doen voor verkoop, flyeren voor ’t Schaaphof, veel geknuffel bij onze beestjes en snoeien, snoeien en nog eens snoeien 😉

november 2023

Indira deed bij ons een belevingsstage vanuit haar opleiding ergotherapie en voelde zich al snel thuis! De deelnemers genoten van haar aandacht en wij ook natuurlijk! Bedankt Indira voor je warme aanwezigheid en hulp. We wensen je veel succes verder met je studie!

oktober 2023

Oogstseizoen! Dus helpen we de boerinnen met het binnenhalen van de savooikolen, gooien maar!

7 ,oktober 2023
WAUW, wat een prachtige opendeurdag hebben we mogen meemaken…. De zon straalde, heel veel lieve mensen die ons met een bezoekje verrijkten, sponsors die zagen dat het goed was, heerlijke taarten, een knappe stunt die Cubelicious bracht, betoverende muziek van LyraMando… en de warme William zette z’n beste beentje voor… een dag om nooit te vergeten! Bedankt iedereen en hopelijk tot volgend jaar!

7 oktober 2023 openen we voor het eerst onze deuren!! Allen welkom vanaf 13u30 voor een drankje, een stukje taart en een circusoptreden, gezelligheid troef!

1 september 2023

Na een deugddoende zomer mochten we vandaag een cadeau ontvangen van de Koning Boudewijnstichting (Streekfonds): het machtige bedrag van 11.532 EURO werd overgeschreven!!

Onze sponsors, vrienden en familie: eeuwige dank wordt naar jullie uitgestuurd!

We gingen onmiddellijk gaan shoppen bij Van Wiemeersch in Sleidinge, waar we ook nog eens een hele mooie korting kregen… dank je wel Koen!

juni 2023
Voor we de zomer ingingen organiseerden we evaluaties met onze deelnemers. Om onszelf en onze werking even in vraag te kunnen stellen, maar ook een moment om te kijken naar hoe de deelnemer de afgelopen periode heeft ervaren en een blik op (nieuwe) doelstellingen voor onze heropstart 24 augustus! En er werd gevierd en bedankt! Kaï trakteerde ons op allerlei lekkers, Anke verraste ons met een spontane ontroerende recensie en alle deelnemers kregen een mooie herinnering mee naar huis. Bedankt voor jullie enthousiasme, jullie aangename aanwezigheid en hulp!

“Annelies, Tine en Dirk, Jullie project is zo mooi en kwam voor mij op een moment waarop ik dacht: ik wil warmte en sociaal contact rondom mij en bezig zijn met mijn handen in de natuur. Ik ben jullie super dankbaar dat jullie me hebben kunnen geven waar ik zo hard op zoek naar was. Ik draag jullie zo’n warm hart toe. En ik hoop in de toekomst blijvend iets te kunnen betekenen voor de (zorg)boerderij. Omdat jullie helpende handen nodig hebben, maar ook gewoon omdat ik dat nodig heb 😉 Liefs Anke

16 juni 2023

Ook onze deelnemers groeien gaande weg… Fijn om te zien dat iedereen zijn plekje vindt bij ons en we samen mooi werk verrichten!

30 mei 2023
Het 6e jaar van het Viso (opleiding Grafische vormgeving) heeft zich de voorbije maanden mogen bezig houden met het maken van een logo voor ons project Groeisels! Wat zijn wij hen ongelofelijk dankbaar en wat zijn wij blij met het resultaat. Heel erg bedankt voor jullie werk en enthousiasme!

12 mei 2023

Ongelofelijk maar waar… Ons doelbedrag is al bereikt! Wat zijn we dankbaar voor elk zaadje die gestort werd… Jullie zijn de max!

23 april 2023
Het is zover!! Onze crowdfunding gaat van start! Zo ongelofelijk spannend ….
https://projecten.streekfondsoostvlaanderen.be/nl-NL/project/zaadjes-voor-zorgboerderij-groeisels

20 april 2023
We gingen ons project gaan voorstellen op de Projectbeurs van Regiokracht in Deinze (bij Aluvision). Daar konden de bedrijven die ons bedrag (die we hopelijk zullen binnen halen) gaan verdubbelen, kennismaken met alle projecten uit deze regio. Ook de burgemeester van Deinze was van de partij! We maakten zelf ook kennis met interessante projecten van onze buren. We kwamen zelf al in Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230421_95302147, steunen kan nog via https://projecten.streekfondsoostvlaanderen.be/nl-NL/project/zaadjes-voor-zorgboerderij-groeisels

Dank je!

Zomer 2022

Deze zomer broeide er van alles… ideeën durfden opborrelen, fijne collega’s werden gevonden… Na jaren op vrijwillige basis jongeren op gevangen te hebben door Tine werd de goesting te groot en hadden we graag een echt zorgprojecht op ’t Schaaphof uit de grond gestampt. De eerste zaadjes werden gepland!