Ga naar de inhoud

activiteiten

Fermentatie-atelier met Lieve Ferdinande

Datum: 25 augustus tussen 16h en 19h30, uitleg om 16h30 en 18h.

Wat: 

Fermenteren is hip maar vooral leuk en lekker!

Wil je ook graag deze winter genieten van de zomeroogst, kom je licht opsteken op het fermentatie-atelier van vrijdag 25 augustus op de boerderij.

Doorlopend van 16u tot 19u30 kan je komen experimenteren onder begeleiding. De uitleg wordt eens om 16u30 en eens om 18u gegeven.

Er zullen ook proevertjes zijn.

Inschrijven doe je voor de sessie van 16u30 of die van 18u. Maximum 15 personen per sessie.

Breng een snijplank, een mesje en een handdoek mee. Ook 2 glazen bokalen ter grootte van een confituurpotje (+/- 350 ml). Dat mag met een schroefdeksel zijn of met een beugelsluiting.

Inschrijven is noodzakelijk. Dat doe je door een mailtje te sturen naar lieve.ferdinande@gmail.com.

Deelnameprijs:

€15 niet leden

€12 leden Schaaphof 

coöperanten krijgen €2 extra korting

Kookworkshop Midden Oosten met Lieve Ferdinande ism Velt Leieland

Datum: 7/9 om 18u30

Om de zomer nog lang te rekken, verdiepen we ons in de Midden-Oosterse keuken. We gaan Ottolenghi achterna en verkennen zijn favoriete ingrediënten. Met de oogst van het moment en veel warme kruiden knutselen we een kleurig buffet. Hierna weet je perfect hoe je die sprookjesachtige sfeer van 1001 nacht naar je bord vertaalt. Maar eerst genieten we samen van een heerlijke maaltijd.

€ 32 voor leden van ’t Schaaphof en Velt-leden

€ 28 voor coöperanten

Niet-leden betalen €39

Inschrijven doe je door eerst een mailtje te sturen naar lieve.ferdinande@gmail.com. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rekening van Velt Leieland BE54 8901 2452 5597

OOGST AARDAPPELEN

Datum: 9 september

Meer info volgt

Deelnameprijs: /

Aanmelden via Mail

OOGSTFEEST

Datum: 7 oktober

Meer info volgt

Deelnameprijs: /

Aanmelden via Mail

Gemakkelijk Oosters koken Met lieve ferdinande in samenwerking met Velt Leieland

Datum: donderdag 12/10 om 18u30

Oosters koken moeilijk? Neen, hoor. Ze gebruiken er wel een paar ingrediënten waar wij niet mee opgegroeid zijn. Eenmaal je die kent en weet hoe ze te combineren kan je met heel veel groenten die Oosterse sfeer oproepen. We koken erop los met de oogst vanop de boerderij en maken samen een smakelijk buffet. Dat gaan we dan samen verorberen. Zo zijn we vertrokken om verder te experimenteren met wat de Oosterse keuken zo bijzonder maakt.

€ 32 voor leden van ’t Schaaphof en Velt-leden

€ 28 voor coöperanten

Niet-leden betalen €39

Inschrijven doe je door eerst een mailtje te sturen naar lieve.ferdinande@gmail.com. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rekening van Velt Leieland BE54 8901 2452 5597

OOgst pompoenen

Datum: 14 oktober

Meer info volgt

Deelnameprijs: /

Aanmelden via Mail

FILMAVOND VOEDSEL ANDERS

Datum: 17 november

Meer info volgt

Deelnameprijs:

Aanmelden via Mail