Fermentatie-atelier met Lieve Ferdinande
Datum: 25 augustus tussen 16h en 19h30, uitleg om 16h30 en 18h.
Wat:
Fermenteren is hip maar vooral leuk en lekker!
Wil je ook graag deze winter genieten van de zomeroogst, kom je licht opsteken op het fermentatie-atelier van vrijdag 25 augustus op de boerderij.
Doorlopend van 16u tot 19u30 kan je komen experimenteren onder begeleiding. De uitleg wordt eens om 16u30 en eens om 18u gegeven.
Er zullen ook proevertjes zijn.
Inschrijven doe je voor de sessie van 16u30 of die van 18u. Maximum 15 personen per sessie.
Breng een snijplank, een mesje en een handdoek mee. Ook 2 glazen bokalen ter grootte van een confituurpotje (+/- 350 ml). Dat mag met een schroefdeksel zijn of met een beugelsluiting.
Inschrijven is noodzakelijk. Dat doe je door een mailtje te sturen naar lieve.ferdinande@gmail.com.
Deelnameprijs:
€15 niet leden
€12 leden Schaaphof
coöperanten krijgen €2 extra korting
Kookworkshop Midden Oosten met Lieve Ferdinande ism Velt Leieland
Datum: 7/9 om 18u30
Om de zomer nog lang te rekken, verdiepen we ons in de Midden-Oosterse keuken. We gaan Ottolenghi achterna en verkennen zijn favoriete ingrediënten. Met de oogst van het moment en veel warme kruiden knutselen we een kleurig buffet. Hierna weet je perfect hoe je die sprookjesachtige sfeer van 1001 nacht naar je bord vertaalt. Maar eerst genieten we samen van een heerlijke maaltijd.
€ 32 voor leden van ’t Schaaphof en Velt-leden
€ 28 voor coöperanten
Niet-leden betalen €39
Inschrijven doe je door eerst een mailtje te sturen naar lieve.ferdinande@gmail.com. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rekening van Velt Leieland BE54 8901 2452 5597
OOGST AARDAPPELEN
Datum: 9 september
Meer info volgt
Deelnameprijs: /
Aanmelden via Mail
OOGSTFEEST
Datum: 7 oktober
Meer info volgt
Deelnameprijs: /
Aanmelden via Mail
Gemakkelijk Oosters koken Met lieve ferdinande in samenwerking met Velt Leieland
Datum: donderdag 12/10 om 18u30
Oosters koken moeilijk? Neen, hoor. Ze gebruiken er wel een paar ingrediënten waar wij niet mee opgegroeid zijn. Eenmaal je die kent en weet hoe ze te combineren kan je met heel veel groenten die Oosterse sfeer oproepen. We koken erop los met de oogst vanop de boerderij en maken samen een smakelijk buffet. Dat gaan we dan samen verorberen. Zo zijn we vertrokken om verder te experimenteren met wat de Oosterse keuken zo bijzonder maakt.
€ 32 voor leden van ’t Schaaphof en Velt-leden
€ 28 voor coöperanten
Niet-leden betalen €39
Inschrijven doe je door eerst een mailtje te sturen naar lieve.ferdinande@gmail.com. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rekening van Velt Leieland BE54 8901 2452 5597
OOgst pompoenen
Datum: 14 oktober
Meer info volgt
Deelnameprijs: /
Aanmelden via Mail
FILMAVOND VOEDSEL ANDERS
Datum: 17 november
Meer info volgt
Deelnameprijs:
Aanmelden via Mail