Wie zijn we?

Boerinnen

We zijn Sofie en Heleen, en hebben beiden een diploma als bioboerin op zak. De opleiding 'Biologische en Biodynamische landbouw' volgden we bij Landwijzer. Een zeer inspirerend en boeiend traject. Een noodzaak ook gezien onze vooropleiding helemaal niet in de landbouw ligt. Sofie heeft haar werkervaring als opvoedster opgebouwd. Heleen werkte tot nog toe in de ontwikkelingssamenwerking en het jeugdwerk. Het traject bij Landwijzer heeft ons gesterkt in onze overtuiging om als bioboerin aan de slag te gaan, en de nodige kennis en ervaring geboden om praktisch aan de slag te gaan.

 

Onze gezamenlijke stage op bioboerderij de Zwaluw in Lovendegem, bracht onze plannen samen. Tijdens het schoffelen tussen de prei, spinazie zaaien en uitmesten van de stallen, groeiden de idee├źn voor 't Schaaphof. Enkele maanden - en wat werkvergaderingen en rekenwerk- later werd ons boerenbedrijfje concreet. Sinds 1 april 2017 voorzien we een mooi aantal huishoudens van kraakverse groenten!

 

En compagnie

Af en toe groeit het werk (lees: onkruid) ons boven het hoofd. Gelukkig mogen we rekenen op wat extra helpende handen. Op de werkdagen zijn het de leden die ons meehelpen op het veld, op maandag komt Damon van Ten Dries klussen op de boerderij, en ondertussen komt ook Hannes (stagiair van Landwijzer) een tweetal dagen met ons mee de groentenstiel leren. We toeven ook in het aangename gezelschap van een bloemenboerin, zijnde Lies van Fleur Couleur.

 

Het is fijn werken tussen groenten, bloemen en mensen!

2 boerinnen

Twee jonge moeders met veel goesting om op een duurzame manier groenten te telen.

1 gezamelijke missie

  • Duurzame landbouw met zorg voor mens en milieu
  • Verse kwalitatieve groenten
  • Verbondenheid tussen boer en consument

Samen met jullie

Klant is koning. Zo ook onze leden. Jullie zijn bij ons welkom om te oogsten, maar worden ook op andere manieren betrokken bij het landbouwgebeuren.

't Schaaphof CSA - groenten

Grote Heirenthoek 24

9850 Landegem